ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Συνάντηση με φορείς δωρεάς οργάνων, αίματος και μυελού των οστών

Τα γραφεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» επισκέφθηκαν το Σάββατο εκπρόσωποι φορέων δωρεάς οργάνων, αίματος και μυελού των οστών («Δεσμοί Αίματος», «Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας», «Η καρδιά του παιδιού», «Κωστάκης Μεσογίτης», «ΠΟΣΕΑ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών» και «ΚΕΔΜΟΠ χάρισε ζωή»).

Δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε. σχετικά με τη δωρεά οργάνων, αίματος μυελού των οστών, οι πρόεδροι και οι συνεργάτες των φορέων συζήτησαν την ιδιαιτερότητα της δωρεάς οργάνων, της οποίας η ανάπτυξη και η διάδοση δεν εξαρτώνται μόνο από την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο. Η δωρεά οργάνων αίματος και μυελού των οστών στηρίζεται κυρίως στην ευαισθητοποίηση και στη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και του κοινωνικού συνόλου.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκπρόσωποι των φορέων πρότειναν δράσεις και προτάσεις με στόχο να ενταχθούν και άλλοι πολίτες στις «αλυσίδες» ζωής που δημιουργούν οι δωρητές. Στόχος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είναι να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των φορέων της κοινωνίας των πολιτών, ώστε η επέτειος των 200 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους να αποτελέσει ευκαιρία για την αλλαγή στάσης και νοοτροπίας όπου χρειάζεται.

 

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες για να αναγνωρίσουμε
τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και προτιμήσεις σας,
καθώς και για να μετρήσουμε και να αναλύσουμε την κίνηση στον ιστότοπό μας.

Για να δείτε περισσότερα δείτε την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.