ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Σύσταση επιτροπής για την προβολή και ενίσχυση της Ελληνικής Χειροτεχνίας

Άμισθη Πρόεδρος της νέας επιτροπής που συγκροτήθηκε με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης ανέλαβε η κυρία Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, μέλος της Ολομέλειας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η οποία έχει υπηρετήσει για σαράντα χρόνια στο Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Σταθερή στη θέση ότι η παράδοση δεν έχει θέση μόνο στις προθήκες, αλλά μπορεί και πρέπει να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης δηλώνει στην «Καθημερινή» πως «είναι λάθος να μην πειράζουμε την παράδοση. Πρέπει να εμπνεόμαστε από αυτή, να γίνεται εφαλτήριο για κάτι καινούργιο. Το να την αντιγράφουμε δεν έχει νόημα. Το να την καταγράφουμε έχει σημασία γιατί είναι η βάση δεδομένων μας, ο πλούτος μας. Εχουμε θησαυρίσει αλλά είναι καιρός να αξιοποιήσουμε αυτό το υλικό».

Εργο της επιτροπής είναι κυρίως η υποβολή προτάσεων για την ανάπτυξη της Χειροτεχνίας και Καλλιτεχνικής Βιοτεχνίας καθώς και η ανάδειξη της Ελληνικής Χειροτεχνίας, στο πλαίσιο επετειακών εκδηλώσεων του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

«Ως μέλος της Επιτροπής του 2021 θα προσπαθήσω να συμβάλω στην αξιοποίηση του παραδοσιακού πολιτιστικού αποθέματος για την τοπική ανάπτυξη με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας» δήλωσε στη Λίνα Γιάνναρου.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη της κυρίας Αικ. Πολυμέρου-Καμηλάκη στην «Καθημερινή».

 

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες για να αναγνωρίσουμε
τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και προτιμήσεις σας,
καθώς και για να μετρήσουμε και να αναλύσουμε την κίνηση στον ιστότοπό μας.

Για να δείτε περισσότερα δείτε την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.