ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Να μετατρέψουμε την Ιστορία μας σε δύναμη για το μέλλον

Του Δημήτρη Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικαίων

Δεν έχουμε όρια όταν γιορτάζουμε, εμείς οι Έλληνες, αλλά τα 200 χρόνια σύγχρονης Ελλάδας είναι κάτι διαφορετικό, μεγαλύτερο, σπουδαιότερο. Ερχόμαστε από πολύ μακριά και θα πάμε ακόμη μακρύτερα, αλλά το 2021 μπορούμε να σταματήσουμε για ένα λεπτό, να πάρουμε μία ανάσα στον αγώνα της ιστορίας, να τινάξουμε τη σκόνη της από πάνω μας, να κοιτάξουμε λίγο πίσω και να δούμε τί μας άφησαν τα 200 προηγούμενα χρόνια.

Να αξιολογήσουμε αυτά που πετύχαμε αλλά και να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, να πάρουμε κουράγιο από ένα Έθνος γεμάτο αγώνες για τη λευτεριά, μεγάλες νίκες αλλά και εθνικές καταστροφές. Να διδαχτούμε πως πρέπει να σηκώνουμε ανάστημα και να το παλεύουμε, να πέφτουμε και να ξανασηκωνόμαστε. Να μην επαναπαυόμαστε όμως στις δάφνες μας και να ψάχνουμε το καινούργιο.

Να μετατρέψουμε το φως, την παράδοση, την ιστορία και τον πολιτισμό μας σε ευρηματικότητα, σθένος, δύναμη, κουράγιο, ορμή για το μέλλον. Κάτι σαν την αρχή διατήρηση της ενέργειας, που μεταλλάσσετε, αλλά διατηρείται σταθερή. Και αν μπορούμε, να την αυξήσουμε, κόντρα στους νόμους της φύσης! Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε! 200 χρόνια σύγχρονης Ελλάδας! Να τα κρατήσουμε ως υποθήκη για τα επόμενα 200 χρόνια μιας νέας, λαμπερής, δημιουργικής Ελλάδας που θα συνεχίζει να εκπέμπει φως, πολιτισμό, ανθρωπισμό σε όλο τον κόσμο."

Πηγή: Τα ΝΕΑ