ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Γιατρομανωλάκης Νικόλας

Είναι Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική (MPP) από το John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard.

Γιατρομανωλάκης Νικόλας

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική (MPP) από το John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard στις ΗΠΑ.

Τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε Γ. Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού. Από τον Ιανουάριο του 2017 έως και τον Ιούλιο του 2019 κατείχε τη θέση του Διευθυντή Marketing & Επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η Microsoft, η V+O Communication, η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, καθώς και στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το Πανεπιστήμιο Harvard, αλλά και ως ανεξάρτητος σύμβουλος στρατηγικής, εταιρικών υποθέσεων και επικοινωνίας. Η δουλειά του έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του Πολιτικού Σχεδιασμού στο Ποτάμι, ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος στις Ευρωεκλογές του 2014, ενώ στις βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 κατετάγη δεύτερος σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών. Αποχώρησε από το κόμμα το 2016.
 
Έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειδικότερα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ+ ατόμων, και έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με αντικείμενο την κοινωνική ένταξη ευάλωτων πληθυσμών, και τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών.
 
Το 2013 επελέγη ως Marshall Memorial Fellow. Το 2019 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Harvard Club of Greece.
 
Μεταξύ άλλων εκδόσεων, έχει επιμεληθεί το βιβλίο New Approaches to Balkan Studies, επιμ. Dimtris Keridis, Ellen Elias Bursac και Nicholas Yatromanolakis (Dulles, VA: Brassey’s 2003) και έχει συμμετάσχει στην έκδοση Global Competitiveness Report 2001 του World Economic Forum. Ήταν ο επιστημονικός επιμελητής της ελληνικής έκδοσης του NATO Handbook, και ο επιμελητής των μονογραφιών και εκδόσεων του ΕΛΙΑΜΕΠ την περίοδο 1996-98. 

 

Δημητριάδης Γρηγόρης

Είναι Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών από τον Ιούλιο του 2019. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου-Ηλεκτρονικού Μηχανικού από το Manchester Metropolitan University και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδές στις Tηλεπικοινωνίες από το University College London και στις Διεθνείς Επιχειρηματικές Σχέσεις και τις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις από το Fletcher School του Πανεπιστημίου Tufts.

Δημητριάδης Γρηγόρης

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών από τον Ιούλιο του 2019.

Πριν αναλάβει κυβερνητικό ρόλο, ήταν Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της HVA International, μιας ολλανδικής εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για την αγροτική ανάπτυξη σε αναπτυσσόμενες χώρες, που ιδρύθηκε το 1879. Προηγουμένως ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Iskra Zaščite, εταιρείας παραγωγής καινοτόμων προϊόντων για την προστασία ηλεκτρονικών συστημάτων με έδρα τη Σλοβενία, μέλους του ομίλου της Raycap.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.) από το Δεκέμβριο 2013 έως το Δεκέμβριο 2015. Το 2014 (βλ. Έκθεση Πεπραγμένων) σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε μία νέα στρατηγική ενιαίου δικτύου (μετρό, ηλεκτρικός, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ) με νέα προϊοντική πολιτική, μειώσεις τιμών και ανασχεδιασμό του συγκοινωνιακού έργου με αποτέλεσμα την αύξηση της επιβατικής κίνησης και της πίστης της επιβατικής βάσης (passenger loyalty). Τα οικονομικά βελτιώθηκαν, η καινοτόμος εφαρμογή mobileticketing (TfAtickets) για αγορά εισιτηρίων από το κινητό τηλέφωνο λανσαρίστηκε με επιτυχία, υπογράφηκαν δύο έργα ΣΔΙΤ (Τηλεματική, που θα ενημερώνει το κοινό με ακρίβεια πότε θα έρθει το λεωφορείο, και το Hλεκτρονικό Eισιτήριο με την τοποθέτηση πυλών εισόδου στο μετρό που θα ανοίγουν με "έξυπνες κάρτες", τις οποίες ο πολίτης θα φορτίζει για να πληρώνει αναλογικά με τη χρήση), εγκαινιάστηκε η πολιτική των ανοιχτών δεδομένων στις συγκοινωνίες και πραγματοποιήθηκε ο πρώτος μαραθώνιος προγραμματισμού για την ανάπτυξη εφαρμογών (hackathon), αναβαθμίστηκε η επαφή με τους πολίτες και η επικοινωνιακή πολιτική με τη δημιουργία νέας εταιρικής ταυτότητας (brand), και καταρτίστηκε διετές πλάνο αναδιοργάνωσης του Ομίλου αντί οριζόντιων απολύσεων, ενώ υπογράφηκαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Από το 2010 έως το 2013 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την εξωστρέφεια, παραμένοντας στη συγκεκριμένη θέση επί τεσσάρων διαφορετικών υπουργών. Ως συντονιστής της Εθνικής Στρατηγικής για τη Διευκόλυνση του Εξωτερικού Εμπορίου, εισηγήθηκε και επόπτευε τη μεταρρύθμιση για την απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν το διασυνοριακό εμπόριο, η πορεία της οποίας κρίθηκε ιδιαιτέρως επιτυχημένη με βάση διεθνείς δείκτες, όπως ο “Doing Business - Trading Across Borders” της Παγκόσμιας Τράπεζας (η Ελλάδα έφτασε στην 52η θέση από την 79η το διάστημα 2011-2013), ενώ θεωρείται καλή πρακτική (best practice) από την Οικονομική Επιτροπή για την Ευρώπη του ΟΗΕ (UNECE).

Πριν το ρόλο αυτό, ήταν ιδρυτικό μέλος και συντονιστής μιας πρωτοβουλίας της κοινωνίας των πολιτών στη Θεσσαλονίκη για την προώθηση της εξωστρέφειας και της καινοτομίας στη δημόσια πολιτική. Έχει επίσης εργαστεί στο Λονδίνο για μία πολυεθνική τηλεπικοινωνιών, κυρίως σε θέματα διαχείρισης διοικητικών αλλαγών (business change management), και σε μία εταιρεία προώθησης, ως υπεύθυνος (manager) πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Κατέχει ένα πτυχίο ηλεκτρολόγου-ηλεκτρονικού μηχανικού (Manchester Metropolitan University) και δύο μεταπτυχιακά, το ένα στις τηλεπικοινωνίες (University College London) και το άλλο στις διεθνείς επιχειρηματικές σχέσεις και τις διεθνείς διαπραγματεύσεις (The Fletcher School, Tufts University).

Κοντογιάννης Κωνσταντίνος

Είναι εκπαιδευτικός. Είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανικού Μεταλλείων στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και Φυσικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Tεχνολογίας και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Κοντογιάννης Κωνσταντίνος

Είναι εκπαιδευτικός. Έχει σπουδάσει Μηχανικός Μεταλλείων στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και Φυσικός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει Master στην «Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Tεχνολογίας» και Master στην «Εκπαίδευση Ενηλίκων». Έχει παρακολουθήσει προγράμματα επιμόρφωσης στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων (Principle Training Center και ΕΚΔΔΑ), στην Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών (School of Education of Harvard), στη Θεωρία Πολλαπλών Ευφυϊών  (School of Education of Harvard), στη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών με χρήση των νέων τεχνολογιών (School of Education of Berkeley), στην Αυτοαξιολόγηση του σχολείου και Αναμόρφωση του Σχολικού Προγράμματος (School of Education of Harvard), στην Αξιολόγηση Εκπαιδευτών Ενηλίκων (ΕΚΕΠΙΣ), στην Ανάπτυξη Προγραμμάτων Ηλεκτρονικής Μάθησης (ΕΚΔΔΑ) κ.λπ.

Από το 2011 εργάζεται ως διευθυντής του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου της Αθήνας, ενώ έχει διατελέσει διευθυντής του Κολεγίου Ψυχικού, διευθυντής του Θερινού Σχολείου για θετικούς επιστήμονες με αντικείμενο την Πλατωνική Φιλοσοφία και τη σχέση της με τη σύγχρονη Επιστήμη και Τεχνολογία στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, υπεύθυνος κατασκευής του  διαδραστικού ψυχαγωγικού πάρκου ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟ, το οποίο ήταν τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Παράλληλα είναι επιμορφωτής στο ΕΚΔΔΑ σε προγράμματα σχετικά με την οργανωσιακή αλλαγή, την εκπαιδευτική καινοτομία, την ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων και τη διοίκηση της εκπαίδευσης. Επίσης, είναι συνεργάτης στο Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης ως πιστοποιημένος Αξιολογητής Εκπαιδευτών Ενηλίκων.

Τέλος, έχει συνεργαστεί ως συντονιστής σε πολλές ομάδες έργου που ανέπτυξαν εκπαιδευτικά λογισμικά καθώς και σε πολλά ερευνητικά ευρωπαϊκά προγράμματα.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Μυλωνάκης Γιώργος

Είναι ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής από τον Ιούλιο του 2019. Είναι κάτοχος πτυχίου Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεθνή Πολιτική Ασφάλεια από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Μυλωνάκης Γιώργος

Ο Γεώργιος Μυλωνάκης γεννήθηκε στο Πέραμα Αττικής το 1973 και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Περάματος και συνέχισε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας Πτυχίο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών το 1997. Το 2000 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα με ειδίκευση στη Διεθνή Πολιτική Ασφάλεια από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι έμπειρο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης. Το 2003 διορίστηκε μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής και το 2006 αποσπάστηκε στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών.

Το 2008 μετά από δημόσια πρόσκληση μετατάχθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπου και υπηρέτησε ως Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου και εκπρόσωπος τύπου της ανεξάρτητης αρχής. Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το 2013 έως το 2015 και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα διαφάνειας, λογοδοσίας και ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Το 2015 ορίστηκε τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς. Το 2016 αποσπάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ορίστηκε Σύμβουλος Θεσμών και Διαφάνειας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε Πρόεδρος και Μέλος Ομάδων Εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών για τη λειτουργία της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων στον εβδομαδιαίο, ημερήσιο και ειδικό έντυπο και περιοδικό τύπο. Είναι Εισηγητής και μέλος του Μητρώου Κύριου Διδακτικού Προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στις θεματικές ενότητες Ευρωπαϊκά θέματα, Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Ευρωπαϊκή Ένωση – Θεσμοί και Πολιτικές. Μιλάει Αγγλικά.

Παπαπετρόπουλος Θεόδωρος

Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών (B.Sc.) από το London School of Economics and Political Science του Λονδίνου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με εξειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Οικονομία (ΜΑ In European Economics) από το πανεπιστήμιο του Εxeter, UK. Ο Θεόδωρος Παπαπετρόπουλος είναι Οικονομικός Διευθυντής Ιδιωτικού Ομίλου Επιχειρήσεων.

Παπαπετρόπουλος Θεόδωρος

Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Πρότυπης Σχολής, πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών (B.Sc.) από το London School of Economics and Political Science του Λονδίνου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με εξειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Οικονομία (ΜΑ In European Economics) από το πανεπιστήμιο του Εxeter, UK (με διάκριση). 

Ύστερα από την αποφοίτησή του του απονεμήθηκε υποτροφία από το Ίδρυμα Robert Shuman και εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1995. 

Ξεκίνησε την καριέρα του στην KPMG Peat Marwick στο Λονδίνο το 1986  όπου έγινε μέλος του Institute of Chartered Accountants of England and Wales (ACA). Το 1990 προσλήφθηκε από την πολυεθνική εταιρεία IDV, μέλος της Grand Metropolitan PLC, στο Λονδίνο και αποτέλεσε βασικό μέλος της ομάδας εργασίας για την εξαγορά της εταιρείας METAXA ΑΕ, όπου και   εργάστηκε για τέσσερα χρόνια ως Διευθυντήs Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Οικονομικού Προγραμματισμού. Το 1995 διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και Γενικός Διευθυντής της ABC FACTORS, θυγατρικής της Alpha Bank και κατά τη θητεία του η Eταιρεία κατέλαβε ηγετικό ρόλο στην εγχώρια αγορά υπηρεσιών Factoring και Forfaiting.

 

Το 2001 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής Οικονομικών των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 και τον Απρίλιο του 2004 ορίστηκε Εντεταλμένος Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2004.

 

Ο κ. Θεόδωρος Παπαπετρόπουλος είναι Οικονομικός Διευθυντής Ιδιωτικού Ομίλου Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στις εξαγορές - συγχωνεύσεις και χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων.

 

Ο κ. Θεόδωρος Παπαπετρόπουλος γεννήθηκε το 1961 και έχει τρία παιδιά.

Χριστόπουλος Λεωνίδας

Είναι Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών από τον Ιουλίο του 2019. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Warwick (ΜΑ στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία) και του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι επίσης, αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Χριστόπουλος Λεωνίδας

O Λεωνίδας Χριστόπουλος είναι Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών. Προηγουμένως, εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος του Υπουργού στα Υπουργεία Παιδείας, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε θέματα διοικητικής και δημοσιονομικής μεταρρύθμισης και απλούστευσης διαδικασιών καθώς και ως στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Εσωτερικών. Επιπλέον, διετέλεσε σύμβουλος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για θέματα Κράτους και Δημόσιας Διοίκησης, από το 2016 έως το 2019.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Warwick (ΜΑ στη διεθνή πολιτική οικονομία) και του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι επίσης, αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών.

Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα και βιβλία πάνω στο αντικείμενο της απλούστευσης διαδικασιών. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1978.