ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Καινοτόμες τεχνολογίες εικονικής περιήγησης & προβολής μνημείων

ΑΠΟ:15/05/2021 ΕΩΣ:31/12/2021
Ανάδειξη των μνημείων θα γίνει αξιοποιώντας τις σύγχορνες τεχνολογίες ΤΠΕ ως εξής: α) Διαδραστική εικονική περιήγηση (Interactive Virtual Tour) που αφορά σε ένα σύστημα "περιβαλλοντικής" προβολής με διαδραστικό περιεχόμενο. β) Προβολή Χαρτογράφησης (Projection Mapping) ή αστικές προβολές χαρτογραφήσεων (Urban Projection Mapping). Αφορούν σε ένα ειδικό σύστημα που μετατρέπει κοινά αντικείμενα (κτίρια, τοίχους, κατασκευές κλπ) σε οθόνες-επιφάνειες προβολής
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα

IODINE

ΑΠΟ:20/05/2021 ΕΩΣ:31/12/2021
Υπό την Αιγίδα και με την Υποστήριξη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», υλοποιείται η παραγωγή ενός εικαστικού ντοκιμαντέρ, με αφετηρία τους ρομαντικούς πίνακες του Ευγενίου Ντελακρουά για την Ελληνική Επανάσταση και σημείο αναφοράς το Μεσολόγγι. Το ντοκιμαντέρ αναζητά τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το ελληνικό τοπίο τον απόλυτο προορισμό καλλιτεχνικής έμπνευσης και κοινωνικής απελευθέρωσης. Από τον Ευγένιο Ντελκρουά, τον Λόρδο Βύρωνα και τον Βίκτωρα Ουγκώ έως τον Κωστή Παλαμά, το Θωμά Γκόρπα και την Βάσω Κατράκη, η ταινία ερευνά τη σχέση των καλλιτεχνών με τον μαγικό τόπο του Μεσολογγίου και αναζητά τα οικουμενικά στοιχεία που μπορούν να τοποθετήσουν την Ελλάδα στο χάρτη ως τον απόλυτο καλλιτεχνικό προορισμό. Το ντοκιμαντέρ θα ολοκληρωθεί έως 30/11/2021 και κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2021 θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο στο κοινό σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη στο πλαίσιο της έκθεσης του Μουσείου, στο Μεσολόγγι σε συνδυασμό με ανοιχτή συζήτηση, καθώς και σε επιλεγμένους κινηματογράφους στην Αθήνα.
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα

Αόρατοι Ήρωες

ΑΠΟ:20/05/2021 ΕΩΣ:31/12/2021
Εκπαιδευτική ταινία μικρού μήκους. Οι μαθητές αναζητούν στον χάρτη των Χανίων σημεία αναφοράς που σχετίζουνται με την Επανάσταση του 21, μελετούν στη συνέχεια τις βιογραφίες των ηρώων που ανακαλύπτουν, ξετυλίγοντας το νήμα των "Αόρατων Ηρώων" της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, που είναι τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο ξεχασμένοι, ανακαλώντας ιστορικές μνήμες που μας κάνουν υπερήφανους.
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα

ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΜΙΛΑ

ΑΠΟ:31/05/2021 ΕΩΣ:31/12/2021
Με αφορμή τα αντικείμενα, χρονολογικής αξίας 200 σχεδόν ετών, του Λαογραφικού Μουσείου του σχολείου, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης θα δημιουργήσουν μια ταινία μυθοπλασίας μικρού μήκους, η οποία θα συνδέσει τα τοπικά παραδοσιακά στοιχεία με την ιστορία του τόπου, θα αναδείξει την καθημερινή ζωή επί Τουρκοκρατίας, αλλά και θα συνδεθεί τελικά με τη νεότερη σύγχρονη Ελλάδα. Ομάδα έργου: ο Διευθυντής Αρνής Ιωάννης, η Δασκάλα της τάξης Σαμαρά Ευαγγελία και οι Εκπαιδευτικοί Κοτρογιάννη Αικατερίνη και Λεοντάρη Χαρούλα.
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα
Για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, υπεύθυνοι είναι οι αρμόδιοι φορείς