«200 χρόνια - Μικροί Μεγάλοι Ήρωες» - Αναζητήστε τους σε δημόσιες οθόνες σε όλη την Ελλάδα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«200 χρόνια - Μικροί Μεγάλοι Ήρωες» - Αναζητήστε τους σε δημόσιες οθόνες σε όλη την Ελλάδα

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» τιμά τα πρόσωπα της σύγχρονης Ελλάδας μέσα από τη δράση «Μικροί Μεγάλοι Ήρωες», μια ωδή στους πρωταγωνιστές των 200 χρόνων, καθώς πίσω από κάθε σπουδαία ιστορική διαδρομή βρίσκονται πάντοτε οι άνθρωποι.

Η δράση περιλαμβάνει την προβολή σε δημόσιες οθόνες, εικόνων και βιογραφικών στοιχείων, 1.000 ιστορικών προσώπων που με το έργο τους άφησαν το αποτύπωμά τους στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

Πρόκειται για πρόσωπα γνωστά που διέπρεψαν σε διάφορους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας, αλλά και για ανθρώπους της καθημερινότητας, που ξεχώρισαν για την προσφορά τους.

Οι «Μικροί Μεγάλοι Ήρωες» προβάλλονται σε υπάρχοντα συστήματα δημόσιας προβολής, σε διάφορα σημεία όπως τα Μέσα Μεταφοράς (ΟΣΕ, ΚΤΕΛ), τα αεροδρόμια (Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», Περιφερειακά Αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece), τα πλοία (Blue Star Ferries, ANEK lines, Seajets), καθώς και συμβεβλημένες με την Επιτροπή εμπορικές επιχειρήσεις που θέλησαν να συμμετάσχουν με αυτό τον τρόπο στον εορτασμό της μεγάλης μας επετείου, όπως για παράδειγμα η εταιρία Hondos Center.

Ήρωες 4 repox story laskarina mpoympoylina mpoympoylh landscape Copy

Η λίστα των σημείων προβολής αναμένεται να διευρυνθεί την αμέσως επόμενη περίοδο.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο για τη δράση εδώ: https://youtu.be/82qh4jbksAw

Η δράση είναι προσβάσιμη και διαδικτυακά, στο σύνδεσμο https://www.greece2021.gr/heroes/, δίνοντας στον χρήστη την επιπρόσθετη δυνατότητα να δημιουργήσει διαφορετικές αλληλουχίες εικόνων, επιλέγοντας πρόσωπα που αφορούν τον τόπο καταγωγής του, τα πεδία ενδιαφέροντός του ή ακόμη και μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο (18ος, 19ος, 20ος αιώνας).

Οι «Μικροί Μεγάλοι Ήρωες» θα συνεχίσουν να προβάλλονται σε όλη τη διάρκεια του επετειακού έτους, προκειμένου να υπογραμμιστεί και αναδειχθεί το 2021 ως η «χρονιά των Ελληνίδων και των Ελλήνων».

Αναζητήστε τους σε δημόσιες οθόνες σε όλη την Ελλάδα.