Δωρεά 20 οχημάτων, αξίας 840.000 ευρώ στο Γενικό Επιτελείο Στρατού
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεά 20 οχημάτων, αξίας 840.000 ευρώ στο Γενικό Επιτελείο Στρατού

Με θερμά λόγια, η πολιτική και η φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έκανε δεκτή τη δωρεά από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» 20 σύγχρονων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, τα οποία θα διατεθούν στις δυνάμεις φύλαξης των συνόρων μας στην περιοχή του Έβρου.

«Δεν έχω παρά λόγιας ευχαριστίας για την ευγενική προσφορά, η δωρεά σας θα αυξήσει σημαντικά τη μεταφορική δυνατότητα του Στρατού Ξηράς, ώστε να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα στην αποστολή του» τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και χαρακτήρισε την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη «φίλη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισήμανε ότι η δωρεά ενισχύει και αναβαθμίζει τον τομέα του τροχαίου υλικού, αυξάνοντας την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να επιτελούν τους διάφορους ρόλους στο πλαίσιο της αποστολής τους, ώστε να επιστρέφεται πολλαπλό όφελος στην κοινωνία.

GES2 IMG 8840

«Σας διαβεβαιώ ότι θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επιτήρηση των συνόρων, θα σας λένε κάθε ημέρα ευχαριστώ», είπε χαρακτηριστικά ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» να δηλώνει ότι «όταν είναι έτοιμα θα ανεβούμε μαζί στον Έβρο».

«Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις στο κοινωνικό τους έργο» τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό της η κυρία Αγγελοπούλου και προσέθεσε: «Γιατί, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν μόνο την ευθύνη της άμυνας, επιτελούν και ένα σημαντικό κοινωνικό έργο. Συμβάλλετε καθημερινά σε δεκάδες μικρά και μεγάλα "μέτωπα", με στρατιωτικούς όρους, στο πλευρό των πολιτών. Η δωρεά των 20 οχημάτων, αξίας 840 χιλιάδων ευρώ στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, ικανοποιεί και την θεμελιώδη αρχή της Επιτροπής για δράσεις με κοινωνικό αποτύπωμα, δράσεις που θα μείνουν».

Η δωρεά αφορά σε 20 διπλοκάμπινα Pick-up αυτοκίνητα 4Χ4, μοντέλο TOYOTA HILUX DC INVINCIBLE 2.4 DIESEL AT.

Το «παρών» στην τελετή, που έλαβε χώρα στην Αίθουσα «Καποδίστριας» στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσαν ακόμη ο Εκτελεστικός Γενικός Συντονιστής της Επιτροπής, κ. Μάρτων Σίμιτσεκ, τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, κκ Κωστής Κοντογιάννης και Θόδωρος Παπαπετρόπουλος και ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

GES3 IMG 8765

Ολόκληρος ο χαιρετισμός της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Υφυπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ ΓΕΕΘΑ,
Κύριε Αρχηγέ ΓΕΣ,
Κύριοι Αρχηγοί,
Κύριοι Υπαρχηγοί,
Κυρίες και κύριοι,

η ολοκλήρωση του επετειακού έτους βρήκε την Επιτροπή "Ελλάδα 2021" με ένα σημαντικό οικονομικό πλεόνασμα.

Χάρη στην ανταπόκριση της κοινωνίας, χάρη στο Νομισματικό Πρόγραμμα, τους Χορηγούς μας και τους Χορηγούς Δράσης, χάρη στη χρηστή διαχείριση, που είναι πολύ σημαντική και πάντα επίκαιρη, είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα ευχάριστο πρόβλημα: να επιστρέψουμε στην κοινωνία αυτούς τους πόρους.

Και αυτό κάνουμε. Για αυτό το λόγο και ο Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μας έδωσε μια παράταση έξι μηνών, όχι μόνο για να είμαστε μαζί, αλλά για να μπορέσουμε να διαθέσουμε αυτούς τους πόρους, τους έξτρα πόρους της Επιτροπής, μέχρι το τέλος Ιουνίου, και να φροντίσουμε να πάνε αυτά τα χρήματα στους τομείς όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Προσφέραμε στην Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, ενισχύσαμε το Νοσοκομείο Παπανικολάου με κλίνες ΜΕΘ, ενισχύσαμε ένα πρωτοποριακό ελληνικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού, στηρίζουμε δράσεις για την Υγεία, για την Επιστήμη για την Εκπαίδευση. Και τώρα είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις στο κοινωνικό τους έργο.

Γιατί, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν μόνο την ευθύνη της άμυνας, επιτελούν και ένα σημαντικό κοινωνικό έργο. Συμβάλλετε καθημερινά σε δεκάδες μικρά και μεγάλα "μέτωπα", με στρατιωτικούς όρους, στο πλευρό των πολιτών. Η δωρεά των 20 οχημάτων, αξίας 840 χιλιάδων ευρώ στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, ικανοποιεί και την θεμελιώδη αρχή της Επιτροπής για δράσεις με κοινωνικό αποτύπωμα, δράσεις που θα μείνουν.

Επειδή είχαμε συζήτηση με τον κ. Αρχηγό πριν, μάθαμε ότι αυτά τα αυτοκίνητα θα βοηθήσουν πάρα πολύ στα σύνορά μας στον Έβρο, κάτι που μας ικανοποιεί ακόμη περισσότερο.

Αυτό το σύνθημα, «δράσεις που θα μείνουν», θα συνεχίσουμε να το ακολουθούμε μέχρι τη λήξη της θητείας μας, στο πλαίσιο της υλικής και της άυλης κληρονομιάς του επετειακού έτους. Σύντομα θα υπάρξουν και άλλες ανακοινώσεις. Εμείς εγκαινιάσαμε και προσπαθούμε να περάσουμε και στην κοινωνία το μήνυμα ότι χρειάζεται και μία νέα κουλτούρα συνεργασίας και συνεργειών, στο πλαίσιο μιας νέας σχέσης όλων μας με τον δημόσιο χώρο.