ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ‘21

ΑΠΟ: ΕΩΣ:
(Η δράση μετατέθηκε για το 2022 λόγω επιδημιολογικών συνθηκών.) Με στόχο να διερευνηθούν πτυχές της Επανάστασης του 1821 που σχετίζονται με το νησί των Κυθήρων, η Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών φιλοξενεί ομιλίες που θα αναδείξουν πληθώρα θεμάτων: τις πρακτικές της βρετανικής διοίκησης και όψεις της βρετανικής στάσης απέναντι στην Ελληνική Επανάσταση μέσα από αρχειακά έγγραφα του πλούσιου Ιστορικού Αρχείου των Κυθήρων, καθώς τα Κύθηρα μαζί με τα άλλα Ιόνια νησιά βρίσκονταν τότε υπό Βρετανική Προστασία· στοιχεία για τους πρόσφυγες από την επαναστατημένη Ελλάδα προς τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα κατά την περίοδο του ξεσηκωμού αλλά και μετά, καθώς και για τις μεταναστεύσεις των Κυθηρίων προς άλλους προορισμούς· τον τρόπο που βίωσαν οι Κυθήριοι την Επανάσταση του 1821 όπως διαφαίνεται μέσα από αρχειακά έγγραφα της εποχής, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και αυτές των Ευρωπαίων περιηγητών και ζωγράφων που απεικόνισαν τα Κύθηρα και γενικότερα τα Επτάνησα κατά την επαναστατική περίοδο.
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα

2021 HHF PUBLIC LECTURE AND NETWORKING EVENT

ΑΠΟ: ΕΩΣ:
(H δράση μετατέθηκε για το 2022 λόγω επιδημιολογικών συνθηκών). Η ετήσια διάλεξη του HHF για τα μέλη, τους εθελοντές και τους υποστηρικτές του το 2021 θα είναι αφιερωμένη στην επέτειο από τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και θα έχει θέμα "Celebrations of Greek Heritage in Toronto: A History". Την διάλεξη θα δώσει ο καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο York University, κ. Σάκης Γκέκας.
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα

Διάλεξη του Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Columbia, Mark Mazower

ΑΠΟ: ΕΩΣ:
(Η δράση μετατέθηκε για το 2022 λόγω επιδημιολογικών συνθηκών). Διάλεξη με θέμα: Το ζήτημα με τους Ήρωες: Αυτά που δεν γνωρίζουμε για το 1821 -Το ζήτημα με τους Ήρωες: Αυτά που δεν γνωρίζουμε για το 1821- από τον ιστορικό Mark Mazower, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia.
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα

Europhosphatase Conference 2021

ΑΠΟ: ΕΩΣ:
(H δράση μετατέθηκε για το 2022 λόγω επιδημιολογικών συνθηκών). Europhosphatase research conference that has leading scientists, clinicians and industrialists from around the world field of protein phosphatases. implicated in all major diseases, including cancer, autoimmunity, cardiovascular, neurological and metabolic disorders, Αttracts 150-180 delegates, including Nobel Laureates. Εlected organizer of Europhosphatase Conference in 2021.
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα
Για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, υπεύθυνοι είναι οι αρμόδιοι φορείς