ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η Εκπαίδευση στη Σκόπελο στα χρόνια της Επανάστασης

ΑΠΟ: ΕΩΣ:
Διάλεξη της κας Πρασσά Αννίτας (Προϊσταμένη ΓΑΚ Μαγνησίας) με θέμα «Η Εκπαίδευση στη Σκόπελο στα χρόνια της Επανάστασης».
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ''ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ'' ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ

ΑΠΟ: ΕΩΣ:
ΑΦΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΗΘΟΠΟΙΟ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. ΑΦΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΕΡΥΚΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ''ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ'' ΤΟΥ ''ΑΓΙΟΥ''ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ,ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝΟΥΝ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ .
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΝΤΟΧΩΡΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΦΛΟΓΑΪΤΗ

ΑΠΟ: ΕΩΣ:
Στο Μαραντοχώρι σώζονται τα ερείπια του καστρόσπιτου της οικογένειας Φλογαΐτη, από την οποία κατάγονται δύο σημαντικές μορφές της Επανάστασης του 1821, ο Νικόλαος και ο Σπυρίδων Φλογαΐτης. Ο Σπύρος Φλογαΐτης πρωτοστάτησε στην εξέγερση της εξοχής της Λευκάδας κατά των Άγγλων, καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά κατέφυγε στην Στερεά Ελλάδα όπου συμμετείχε στον Αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας. Ο Νικόλαος γεννήθηκε στην Οδησσό το 1799. Μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία και όταν ξεκίνησε η επανάσταση παραιτήθηκε από την υπηρεσία του για να καταταγεί στην Πελοπόννησο. Τιμήθηκε το 1824 με τον βαθμό του Ταγματάρχη. Το 1826 συντέλεσε στον καταρτισμό του Επτανησιακού σώματος και πολέμησε με μεγάλη ανδρεία στην πολιορκία της Ακροπόλεως. Δεξί χέρι του Καποδίστρια και του Δημήτρη Υψηλάντη, υπηρέτησε ως πρόεδρος των πρωτοδικών και Αρειοπαγίτης μέχρι το 1844. Έπειτα έγινε πρόεδρος των εφετών στο Ναύπλιο μέχρι το 1862.Προτείνεται εκδήλωση προς τιμήν τους και διεξαγωγή ημερίδας για τη δράση τους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την Επανάσταση του 1821.
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα

"ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2021 - ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ"

ΑΠΟ: ΕΩΣ:
8 ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ & 8 ΦΟΛΚΛΟΡ ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 6 ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 10 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ 30 ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΕΚΘΕΣΕΙΣ). ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΣΩ LIVE STREAMING. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ).
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα
Για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, υπεύθυνοι είναι οι αρμόδιοι φορείς