Δεκάδες χιλιάδες νεκρούς (στο «καλό» σενάριο) ή ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες (αν κατέρρεε το σύστημα υγείας) θα θρηνούσε η Ελλάδα εάν η κυβέρνηση δεν είχε προβεί έγκαιρα στην επιβολή αυστηρών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και είχε επιλέξει τη στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο καθηγητής επιστήμης υπολογιστών του ΜΙΤ εξήρε την άμεση λήψη μέτρων στην χώρα μας αλλά και την αποτελεσματικότητά τους.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας το προσεχές διάστημα «θα κινείται στα ίδια επίπεδα με τώρα, με κάποια σκαμπανεβάσματα» ώστε «να κλείσει ο ιός τον κύκλο του μέσα στα σπίτια» και να αρχίζουν να μειώνονται τα κρούσματα.
Πηγή: megatv.gr - protothema.gr